Často přemýšlím o tom, jestli bude mé dítě někdy mluvit, chovat se normálně, mít kamarády, ho...lku a někdy třeba děti. Postará se o sebe vůbec? Drží mě nad vodou jeho o dva roky starší bráška. Pozoruji ho, jak si hraje, poslouchám co mi říká a přeji si, aby takové byly obě mé děti.
Často si vyslechnu od cizích lidí, že je malý nevychovaný, že přeci nemůže takhle brečet a proč s tím jeho ječením něco nedělám. Sem tam mi někdo řekne že tohle by teda nevydržel a že neví, co by dělal "se tohle stát jemu". Já často také nevím. Jediná jistota je, že moje děti miluju.
Jestli mě něco malý naučil, je to tolerance. Už nesoudím děti, které se nechovají podle našich představ. Nesoudím rodiče na pokraji sil, kteří si postěžují.

Uplynul rok a malý tu vesele skáče a směje se. Směje se velmi často a my s ním. Dělá legrační pohyby. Něco si pro sebe zpívá. Není mu rozumět. Říká pár slov. Spí ještě míň. Řve, když není něco podle jeho plánu.
Dává mi pusu a tiskne se ke mně. Nemá cit pro rozeznání hranic toho, co už se nehodí a tak jeho stisk trochu bolí. Šeptá mi do ucha "jujujute". Znamená to "miluju tě", které mu já takhle šeptám každý večer od narození.

Nevím, co bude. Ale vím, že zvládneme vše co budeme chtít.

Buďme více tolerantní a nepřikládejme důležitost tomu nedůležitému.

S láskou Lola ♡