logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Rychle z aukce Arcimboldo v Praze

Byl jsem právem osočen, že svoji pedantickou pozornost zaostřuji pouze směrem na Žofín, a chyby u ostatních aukčních domů přehlížím a dostal jsem typ na aukci u Arcimbolda.

Ano, i tady řádil jakýsi Zlý Duch z Novoborska, jemuž už pomalu dýcháme za krkem, tak jej důrazně varuji: nepokoušejte se nám podstrkovat žákovské práce sklářských škol jako díla pánů Vladimíra Kleina, Jiřího Šuhájka, Jaroslava Svobody nebo Viléma Veselého!

Teď to málem prošlo a chytili jsme to v posledním okamžiku, ale příště už se to určitě nepovede dostat ani do katalogu ani na aukci!

K samotné aukci.
Když prolistujete katalog (http://www.arcimboldo.cz/index_cze.htm) zjistíte, že naše milé sklo bylo zase jen takovým tím přílepkem na konci aukce toho pravého a velkého výtvarného umění. Tak jsem hodinku a půl protrpěl na židličce a závistivě sledoval, jaké částky se licitovaly nejen v krásném prostředí, ale způsobem velmi profesionálním s přihazováním po telefonu, internetu a také vážně a doopravdy se dražilo a bojovalo.
Nechci, abych byl zase peskován, proto si odpustím srovnání trabanta s mercedesem…

Protože umím trochu počítat, dovedu si představit, jaká sklářská díla by musel aukční dům nabídnout, aby se obrat přiblížit tomu, který byl realizován, alespoň řádově.
Je to velká výzva a obtížný úkol, ale zvládnout by se to asi dalo.

Jen místo střepů Zlého Ducha by to chtělo nabídnout opravdového Kleina, Šuhajka, Svobodu, Veselého…. a vzpomenu si na mnoho a mnoho dalších.
Zvládnout by se to dalo…

Já snad lidi zase neusnu….
Takže výsledky jsou na fotografiích a prosím pana Zdeňka, aby si kousnul do dřívka a držel ruce za zády, až uvidí ty Hlavy…

Hezkou neděli Všem

Jindra Pařík 19.11. 2011




Položka 175 - 35 000 Kč Položka 179 - 8 000 Kč Položka 181 - 12 000 Kč Položka 182 - 12 000 Kč Položka 185 - 11 000 Kč Položka 187 - 15 000 Kč Položka 191 - 25 000 Kč


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Opište text z obrázku: *
captcha Nový obrázek

Upozornění. Správce webu si vyhrazuje právo smazat vulgární nebo takové příspěvky, které by poškozovaly zájmy správce webu.

YTYyYWU0M