logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»



NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgAlgebra [213.220.255.*]

img13.11.2011 22:09

Kdo byl jste prosím, ...

pár řádek, nevložíte?

ODPOVĚDĚT

imgAlgebra [213.220.255.*]

img05.11.2011 12:59

Velčovský je kanec

Otevřeně, dosud mi kreace Mr. Velčovského nepřišly jiným, než alegorii alegorie na kumšt, kde obsah slova odvozen od původního významu – umět. Uváděn potleskem již v předsálí, vynášen na rukou pod hvězdami; z toho co dosud známé - já stál jen bokem, se zámkem jako hrad na ústech, přidat se nemohl, ač věřte, jak rád bych též, ošálen radostí, z anonymního davu minimů, v transu vykřikoval: Maximus! Maximus! Však, vyhrabat sklené počátky pana Jana Schmida, kdyby nic jiného, to minimálně prozrazuje na jeho schopnost vidět, rozeznat, že i dnešní Amerika má své Ameriky. Dílo Jana Schmida je exemplární ukázkou transformace, polyglotického přesahu skla, skla ve tvůrci, na prkna které znamenají svět, do terénu grafik, do čtvrtek plakátů, do světel ramp. Vidění čisté, vnímavé, prosté zákalu konceptualismu. Plác, plác, plać, ... potlesk Maxi! :)

ODPOVĚDĚT

imgJindra [88.102.152.*]

img05.11.2011 13:14

Re: Velčovský je kanec

Ono to tak přesně nebylo, pane Algebro, Kudrnáč je mediální guru, a tak jest "objevitelem" a ten tlustej strejda z Velkých Popovic mu jenom dělal šoféra.....Skutečnost se má tak, že s Maxem pracujeme v sehraném tandemu, a za výtvarníky z období lisovaného skla vyrážíme spolu, a za Schmidem nas poslal pan Vízner i pan Urban. Od pana Urbana jsme získali i kontakt na vdovu po dalším téměř zapomenutém velikánovi lisované průměrnosti, panu Jiřím Brabcovi a od ní zase celý Brabcův archív, kerý jsme si rozdělili tak, že já dokumenty a Kudráč sklo protože je magor, a svobodný, tak si může dovolit ty tisíce lisovaček mít doma aniž by byl denně peskován za to, že tahá domu nějaký krámy. Právě u paní Brabcové se mediální známost Maxima ukázala nezbytnou, nejdřív se nás bála, ale jak uviděla jeho mediálně známé kučery, zjistila, že jí nejdeme praštit, okrást a zahrabat. :-)

ODPOVĚDĚT

imgAlgebra [213.220.255.*]

img05.11.2011 13:59

Re: Velčovský je kanec

Dejte si majzla pane Pařík. To Vaše sklářské lokajství Vás jednou vypáternostruje někam, že se sám nebudete stačit divit :) Mazl tóv!

ODPOVĚDĚT

Jan Schmid Summary

https://picasaweb.google.com/Jindra8526/JanSchmid?authkey=Gv1sRgCIzegu3P9s3ppAE#

NDQzNjQ4