logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Miloslav Klinger (*10.1. 1922 , +5.6. 1999)

Miloslav Klinger se narodil v Hrubé Horce u Železného Brodu. Po roce učeníve firmě na skleněné lustry Josef Kleinert v Železném Brodě studoval Odbornou školu sklářskou v Železném Brodě pod vedením prof. Jaroslava Brychty a mistra Jana Stuchlíka. Po absolvování dva roky pracoval v Kleiertově firmě jako návrhář a pak pokračoval ve studiu na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze v ateliéru Karla Štipla.

Při přerušení studia na praxi v roce 1944 se věnoval vytváření hutních plastik. Po ukončení studií se Klinger vrací do Železného Brodu jako návrhář, kde mimo krátké působení jako ředitel sklářské školy v Železném Brodě, zůstává po celý svůj život.


M. Klinger - 1953 M. Klinger - 1953 M. Klinger - 1957 M. Klinger - 1957 M. Klinger - 1960 M. Klinger - 1961


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgKonipasek [46.33.112.*]

img02.04.2013 16:59

S úctou

Krásný den. Zakoupil jsem si na bazaru vazu která se mi moc líbila a pri hledání autora jsem zjisti ze se jedna o navrh pana Klingera. S úctou jsem si ji zařadil do své zbirky a jsem šťastný ze jako člověk ne nikterak bohaty,se muzu dívat na takovou krasu a nemůžu přijít na kloub tomu proč se lidé a bohužel musím říct v dnešní době houfně zbavují hutniho skla a kupuji dekorace v ikea kramech. Ceny se šplhají astronomicky nízko a přitom všude čtu jak jsou ve světe naši autoři uznávaní a naši sklári proslulí ,to přece nemůže byt dusledek krize ? Ale spíše úpadek naši kultury? Nebo jsem jen bláhový snílek a jdu špatným směrem? Nevím ač tak či tak budu se dal kochat vašim umem vážený pane Klingere. Děkuji vám , za to ze jste byl a tohle pro nás vytvořil . S úctou vyzhlizim k nebesum .Konipasek.

ODPOVĚDĚT

MzE0NWN