Výrobky slazené fruktózou

Fruktóza je jednoduchý cukr, který se nachází v mnohých potravinách a je jedním ze tří nejdůležitějších cukrů v krvi spolu s glukózou a galaktózou.

Med, plody ovocných stromů, bobule, melouny a některá kořenová zelenina, jako například řepa, sladké brambory, parsnips a cibule, obsahují ovocný cukr, obvykle v kombinaci se sacharózou a glukózou. Ovocný cukr také vzniká při trávení sacharózy, disacharidu složeného z glukózy a fruktózy, který je při trávení štěpen enzymy.
 
Ovocný cukr je nejsladší přirozený cukr, odhaduje se, že je dvakrát sladší než sacharóza. Ovocný cukr je často doporučován ke konzumaci osobám s diabetem mellitus nebo hypoglykémií, protože má velmi nízký glykemický index (Gl 23) ve srovnání se stolním cukrem (sacharózou).
 
Nicméně, tato výhoda je zmírněna znepokojením, že tento ovocný cukr může mít nepříznivý účinek na plazmatickém lipidu a močových kyselých  úrovních a výsledné vyšší krevní hladiny ovocného cukru mohou být škodlivé pro bílkoviny.
Řadit podle 
Výrobce  

Země původu: ČR
Hořické trubičky kakaové s fruktózou 32g DIA
běžná cena 12,65 Kč

naše cena 11,50 Kč



Země původu: ČR
Hořické trubičky kávové s fruktózou 32g DIA
běžná cena 12,65 Kč

naše cena 11,50 Kč



Složení: kokos min. 30%, vaječný bílek, cukr,
Kokosky 130g
běžná cena 24,53 Kč

naše cena 22,22 Kč


MzlkNWQ2