S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zvolte kategorii

Kontakty

tel: +420 732 66 44 41
info(a)bambum.cz

Novinky

arr3Řezací deska Tofu set  Řezací deska Tofu set, vyrobená z masivního bambusu, bude vaším nepostradatelným pomocníkem ve... arr3Simo 5-dílná miska na občerstveníBambum Simo 5-dílná miska na občerstvení, oříšky, sušenky... Misky mají společně tvar jako jarní... arr3Bambusový zubní kartáčekBambum, který svými výrobky pečuje o zdraví jejich uživatelů, představuje Bambum Shine Dental Brush...

Akční produkty:

naše cena 765 Kč
skladem
naše cena 500 Kč
skladem
naše cena 423 Kč
skladem
naše cena 564 Kč
skladem
naše cena 348 Kč
skladem

Nejprodávanější

naše cena 1 284 Kč
skladem
naše cena 214 Kč
skladem
naše cena 457 Kč
skladem
naše cena 360 Kč
skladem
naše cena 149 Kč
skladem

Proč bambus
O Bambum

 

Značka Bambum od Karinca Ev Gerecleri chce umožnit zákazníkům plně využívat schopnosti a výhody bambusu. Bambum jsou inovativní, ekologické a přírodní produkty pro každodenní použití s důrazem na design a funčnost.

Naše vize

„Být světovou značkou zdravý potřeb pro domácnost, díky designovým, estetickým, ekologickým a praktickým produktům a umožnit tak zákazníkům doslova „ochutnat sílu přírody“.“

Naše mise
Dosáhnout toho, že se zdravé kuchyňské potřeby stanou běžnou součástí domácnosti.
Vyrábět a dodávat zákazníkům zdravé, estetická, ekologické a praktické nástoroje.
Informovat o zdraví a přírodě škodlivých nástrojích a potřebách běžně používaných v kuchyních
Dodat zdraví a krásu do všech kuchyní pomocí zančkových kuchyňských potřeb Bambum

 

Proč Bambus?


Bambus je nejrychleji rostoucí rostlina na světě. Za den vyroste o neuvěřitelných 91 cm. Zároveň je přátelský k životnímu prostředí, estetický, funkční a velmi odolný. Bambus je 2-3 krát odolnější než jiné druhy dřeva. A přitom bambus vlastně není dřevem – není to strom, ale tráva.

Díky kombinaci odolných a pevných vláken s měkčí a pružnější hmotou nemá babmus konkurenci. Dá se ohnout, ale ne zlomit. Uvnitř je dutý. Je to trvanlivý, lehký, ekologický a zároveň pevný a odolný materiál.

Využití bambusu v kuchyni a v domácnosti se nabízí také proto, že ve své struktuře neobsahuje žádné bakterie, je antibakterální. Čím více se obklopíte bambusem, tím lépe se budete cítit.

 

Why Ecological?

 

Rovnováha kyslíku a oxidu uhličitého v zemské atmosféře je velmi důležitá. Bambus se podílí na odstraňování oxidu uhličitého z atmosféry a snižuje dopad globálního oteplování. Vzrostlý bambus pohltí a čtyřikrát více oxidu uhličitého než jiné rostliny stejné velikosti, přičemž produkuje o 35 % více kyslíku.
Pěstování a sklizeň bambusu nemá žádné negativní dopady na životní prostředí. Tato velmi rychle rostoucí rostlina je ideálním řešením spotřeby dřeva a odvodňování krajiny.
Při výrobě bambusových nožů vzniká méně oxidu uhličitého nežli při výrobě ocelových nožů. Bambus patří k rostlinám s nejnižší uhlíkovou stopu. Výroba 1 tuny bambusových nožů vyprodukuje 182 kg oxidu uhličitého, přičemž výroba 1 tuny ocelových nožů vyprodukuje 2100 kg oxidu uhličitého.

 

Zachovejte v zelenině veškeré vitamíny

 

Tento jednoduchý experiment vám snadno odhalí rozdíl mezi bambusovým a ocelovým nožem.

Vezměte dvě rajčata a první z nich rozřízněte bambusovým nožem a druhé nerezovým. Pak dejte obě rajčata na pár hodin do lednice.

Uvidíte, že rajče rozříznuté ocelovým nožem bude scvrklé, vybledlé a oschlé.

Rajče přepůlené bambusovým nožem bude čerstvé, šťavnaté a zdravě červené. Jako by jej někdo rozpůlil teprve před pár minutami.

Vysvětlení je jednoduché. Nikl v nerezových nožích narušuje rovnováhu ovoce a zeleniny, způsobuje ztrátu chutí a ztrátu vitamínů. Přírodní bambus zachovává strukturu dužiny.

Bambusové nože jsou přírodní a zdravé. Skrze bambus vede ta nejzdravější cesta k jídlu.

  

MWY1Z