2020
Voňavé kratochvíle
 

 


2019
Barevné posvícení







2018
Vánoční kouzlení

 




2017
Bezlepkové recepty





2016
Rodinné recepty






2016
Zámecké cukroví




2015
Sváteční cukroví




2014
Vánoční cukroví

NOVINKY

arr3PREZENTACE A PRODEJ KUCHAŘEK Těším se na vás! V Olomouci na výstavišti, kde budou současně probíhat podzimní zahrádkářské... arr3TVAROHOVÝ KOLÁČ S RAKYTNÍKEM – VIDEORECEPTVloženo 30. 8. 2020 ... arr3RYBÍZOVÝ VÁNEK – VIDEORECEPTVloženo 31. 7. 2020 ... arr3RYBÍZOVÉ ŘEZY – VIDEORECEPTVloženo 20. 7. 2020 ... arr3Pořad APETÝT – rozhovorV Českém rozhlase Zlín, v pořadu APETÝT jsme si s moderátorkou Andreou Kratinovou povídaly nejen o... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNO14. 7. 2020 jsem pekla v pořadu DOBRÉ RÁNO koláče s rybízem, angreštem a meruňkami. Recepty si... arr3CUKETOVÁ BUCHTA S TVAROHOVOU NÁPLNÍ – VIDEORECEPTVloženo 12. 7. 2020 ... arr3NOVINKY V PRODEJI! Čtyři nové tituly z Helenčina pečení: VOŇAVÉ KRATOCHVÍLE – letní stojánková kuchařka. Zjistit... arr3KNIHY NAŠEHO NAKLADATELSTVÍNově nabízím na mém webu možnost koupě knih z našeho nakladatelství. Jedná se o české a frankofonní...


 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 31% Řezy 30% Cukroví 27% Dorty 12%

»

 

 

Pařížské řezy

Recept z kuchařky Helenčino pečení / Zámecké cukroví

Korpus:

8 vejce
180 g moučkový cukr
50 g strouhanka
180 g mleté ořechy
½ prášek do pečiva

Čokoládová šlehačka:

1 l šlehačka
250 g čokoláda na vaření

Postup

Žloutky třeme s cukrem tak dlouho, až se utvoří hustá pěna.
Přidáme ořechy promíchané s práškem do pečiva, strouhanku a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Zlehka promícháme a rozetřeme na plech (použila jsem plech o vnitřním rozměru 42x31 cm)
vyložený pečicím papírem.

Ve středně vyhřáté troubě při 180 °C upečeme.

Z vychladlého korpusu sundáme pečicí papír a potřeme čokoládovou šlehačkou.

Den předem svaříme za stálého míchání šlehačku a polámanou čokoládu.
Necháme vychladnout a dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme na tuhý krém.

Ozdobíme a podáváme.

Dobrou chuť!


ZjAzZTQ5MW