Ořechové kynuté rohlíky
Ïngredience:
250 g hladká mouka
30 g čerstvé droždí
250 g polohrubá mouka
60 g moučkový cukr
100 g máslo
160 ml mléko
2 žloutky
špetka soli
Náplň:
120 ml mléko
50 g krupicový cukr
200 g mleté vlašské ořechy
1 lžíce citronová šťáva
Dokončení:
1 vejce
1 lžíce mléko
Postup:
Do mísy dáme mouku, sůl, žloutky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo a teplé mléko, ve kterém jsme rozmíchali droždí. Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Mléko s cukrem přivedeme k varu a vmícháme ořechy a citronovou šťávu.
Z těsta vyválíme kruh, rádýlkem nakrájíme na 8 dílků. Na každý dílek dáme náplň a stáčíme od širší strany ke špičce rohlíčků. Dáme na plech s pečicím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a ve středně vyhřáté troubě na 170°C upečeme.