logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Aukce na Arcimboldu

Právě mě kontaktovali z aukční síně Arcimboldo, v tištěném katalogu změny již udělat nelze je ve světě, bude zo řečeno při aukci, na webových stránkách opravují okamžitě.
Takhle to má fungovat!

Jindra Pařík 7.11.2011


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Další aukce na spadnutí


Byl jsem upozorněn, že jsme
jednostranně zaměřeni na  Sýpku, a velkoryse přehlížíme jiné aukce, kde věci, které způsobily hřmění na Sýpce procházejí.

Tak tedy přátelé koukněte na :
http://www.arcimboldo.cz/index_cze.htm

Od položky 175 do 192 je to, co by nás mělo zajímat.

Nejsem na Hlavu, ale „datace 60tá“ u věcí mladších než moje mladší dcera, asi taky nebude zrovna to, co bychom od seriozního aukčního domu očekávali.


Co s tím?
Jindra Pařík 3.11. 2011

------------------------------------

Tak mám další informace, položka 176 jistojistě není dílem pana Jiřího Šuhájka, vím přímo od něj. Aukční dům jsem před chvilkou informoval, uvidíme, jak zareagují.

Jindra Pařík 4.11. 2011

Budou na Arcimboldu padat Hlavy?

Jindro a ostatní.

Ty novo Hlavovic kousky vypadají lákavě.Jen pro úplnost, prakticky identické kousky dostaneš v kamenném obchodu za ceny o dost nižší - no nekup to. Jako důkaz Ti posílám pár foto, které jsem pořídil včera (3.11. v cca 15 hodin).

Z cen na fotkách si navíc odečti 20% slevu

https://picasaweb.google.com/Jindra8526/NewReplicasOfHlavaPiecesFromNovyBorCzechRepublic3112011?authkey=Gv1sRgCOumlOGPwKf2VA#

Zdeněk 4.11. 2011




Není od Šuhájka


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgZdeně [78.110.220.*]

img04.11.2011 20:29

Jsem na Hlavu

Jindro a ostatní. Ty novo Hlavovic kousky vypadají lákavě. Jen pro úplnost, prakticky identické kousky dostaneš v kamenném obchodu za ceny o dost nižší - no nekup to. Jako důkaz Ti separé posílám pár foto, které jsem pořídil včera (3.11. v cca 15 hodin). Z cen na fotkách si navíc odečti 20% slevu ....... Zdeněk

ODPOVĚDĚT

imgJindra [88.102.152.*]

img05.11.2011 08:18

Re: Jsem na Hlavu

Přeposlal jsem to pořadatelům aukce Arcimboldo na info@arcimboldo.cz. Uvidíme jak s infor,ací naloží. Jinak ty kousky jsou kvalitní, to aby nedošlo k mýlce, jen poněkud nikoliv ne z let šedesátých.

ODPOVĚDĚT

imgJindra [88.102.152.*]

img03.11.2011 13:25

VAROVÁNÍ

Zdeňku! Ještě jsem nestihnul dopsat komentář k Tvému dalšímu výpadu směrem k Sýpce, zadrnčel mi mobil od pana Jiřího, který už se vážně klepe vzteky, a já mu docela rozumím. Prostě není pravda, že věci na Arcimboldovi mají něco společného s lidmi ze Sýpky, taková nepodložená osočení bys něměl psát, nebo jak říká Jirka, připravit si důkazy a čekat nějaké právní úkony. Vynech prosím Sýpku a Jiřího ze svých komentářů, myslím, že Vaše antipatie je zjevná a nechci, aby byla kdykoliv příště ventilována na našem webu. Sám jsem dost naštvanej, když se věcné spory přenášejí do roviny osobní, trápí mě to, protože naším společným cílem má být vytvoření silné a kompaktní skupiny přátel československého skla. Myslím, že k Sýpce jsme si už svoje řekli, jdeme dál a Ty, moc prosím, už dál pod kotlem nepřitápěj. Sere mě to, ale to bych rozchodil, je to nohem horší, je mi smutno z toho, že přispívám k šíření nepřátelství a za to si okénko v modrém životě nevyplním.....

ODPOVĚDĚT

imgZdeněk [78.110.220.*]

img03.11.2011 12:11

Jsem na Hlavu

Jestli je modrá žardinka (váza - viz pravý obrázek) váze se zataveným textilem, tak já jsem pana Orleánská ...... A jen tak mimochodem, i tato aukční síň svého času nabízela plastiku růže od Wunsche za "lidovou cenu", aby se neprodána později objevila za stejnou cenu na Sýpce. Úsudek o původu nabízeného zboží nechávám na čtenářích. Zdeněk

ODPOVĚDĚT

imgJindra [88.102.152.*]

img03.11.2011 12:52

Re: Jsem na Hlavu

Plastika Karla Wünsche byla na Sýpce přímo od pana Wünsche, mám ověřeno a byl jsem překvapen, že se neprodala, stejně ostatní věci, které byly za "rozumné" ceny. (např Klein). Mám velmi oprávněný důvod se domnívat, že věci u Arcimboldů pocházejí z jiného zdroje než věci na Sýpce. Včera byla na Arcimboldovi ještě Klein, o kterém jsem měl vážnou pochybnost a chtěl jsem se Vladimira přeptat, ovšem zdá se, že už sám zasáhnul. Kromě těch nově vyrobených 60tých let, a o by se fakt aukční domy měly už naučit, je divná věc "připsáno" Jaroslavu Svobodovi. Nechápu, kdo se tam o sklo na té aukci stará, ale napsat "připsáno" když se autora můžu zeptat mi připadá poněkud zvláštní, taky už se ptám a zítra budu vědět. Poslední věcí je tam ta podivnost prý od pana Viléma Veselého, mám za to, že to spáchal Jiří Pačínek, ale pro sichr se ho dneska taky zeptám. Pan Jiří má pravdu, když všichni tak všichni a ne že jeden bude protáhnut webem a druhej si v klidu bude prodávat nového Hlavu za bůra jako starého. Možná by aukční domy mohly pochopit, že za posledních pár let se znalosti sběratelské veřejnosti v oboru československého sklářství změnili radikálně a když to nepochopí, musíme jim to připomenout.

ODPOVĚDĚT

ZmQ2Mz