logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Limitovaná kolekce René Roubíčka Brussel 58

Včera se v Novoborské sklárně Ajeto konal zase jeden z "happeningů", nestor českých sklářů pan René Roubíček (*1922) křtil svoji limitovanou retro-kolekci BRUSSELS 1958 kultovních sklenek proslavené na světové výstavě. Bylo veselo a bylo to fajn, koukněte na pár obrázků:
http://picasaweb.google.cz/Jindra8526/ReneRoubicekAjeto2752010?authkey=Gv1sRgCOC5q5-ayNSL8gE#

Kolekce byla také uvedena do prodeje a pár nadrzlých šťastlivců, včetně mě, mělo tu kliku, že jim pan Roubíček "úlovky" osobně na místě osignoval.

Zaslechl jsem, že Roubíčkova retro-kolekce by snad měla být k dostání v pražské galerii DOX, ale určitě nejvíc bude vědět slečna Daniela Prokešová z Ajeta
http://www.ajetoglass.com/cs/aktualne/pripravujeme/novy-bor/krest-sklenicek-brussels-1958/. Nemít skleničky už vystavené ve své sbírce, žhavil bych už neprodleně drát, protože limitovaná kolekce bude opravdu limitovaná, mluví se o 100 kusech.

Pokusil jsem se Vám tu krásu ráno nafotit, http://picasaweb.google.cz/Jindra8526/LimitovanaKolekceRRoubicekBrussels1958?authkey=Gv1sRgCMWj8ZfItPqccA# ale breptaj mě ruce a slepý houslista Mareš je proto mě ostříž, tak to dopadlo, jak to dopadlo. Ve skutečnosti vážně stokrát lepší.

Jindra Pařík 28.05.2010

takhle to vypadalo tenkrát.....
http://picasaweb.google.cz/Jindra8526/RoubicekBruselVGlasrevue?authkey=Gv1sRgCM6si9nH_rbqiwE#

 

 

 




NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Opište text z obrázku: *
captcha Nový obrázek

Upozornění. Správce webu si vyhrazuje právo smazat vulgární nebo takové příspěvky, které by poškozovaly zájmy správce webu.

NWVjZmU2